SCHLOTTERER

JÁTÉK A FÉNYEKKEL

Az intelligens árnyékolástechnikai eszközök a modern életstílus és napjaink lakókörnyezetének elengedhetetlen tartozékai.

A külső árnyékolástechnika a leghatásosabb és legenergiatakarékosabb módja az épületek túlmelegedésének magakadályozására.

A redőnyök, a zsaluziák és társaik nyáron passzív hűtési rendszerként működnek, télen pedig megemelik a nyílászárók szigetelőképességét és az értékes napfényt egész évben, vakításmentesen, a belső térbe vezetik. Ezen felül védenek a nemkívánatos pillantásoktól és csökkentik betörésveszélyt is.

Az intelligens árnyékolástechnikai rendszerek nélkülözhetetlen elemei korunk lakhatásának és a klímavédelem, energiatakarékosság körüli tárgyalásokból sem hiányozhat.

Schlotterer, az óriások védelmében

Napjaink építészetében egyre nagyobb teret hódítanak a hatalmas üveggel ellátott nyílászárók. Népszerűségük érthető, mivel a teljesüveg-rendszerek rengeteg fénnyel töltik meg a tágas épületek belső tereit, ezzel káprázatos látványt kölcsönözve azoknak. Nagyméretű nyílászáróknál azonban nem szabad megfeledkezni az üvegfelületek árnyékolásáról sem, hiszen nyáron a túlmelegedés, télen pedig a mínusz fokok veszélye fenyeget. Egy jól megválasztott árnyékoló azonban meggátolja az üveg átmelegedését vagy áthűlését, mindemellett növeli az otthonok külső és belső esztétikáját, valamint a lakók komfortérzetét.

Az XXL méretű üvegfelületek árnyékolására energetikai szempontból is érdemes nagy figyelmet fordítani. Kimondottan igaz ez a modern, tágas terekkel megtervezett passzívházakra és alacsony energiájú házakra, hiszen minden árnyékolás egyben a téli szoláris energiát, valamint a nyári hűtésre fordított költségeket is csökkenti. Prémium ablakokhoz válasszon kiváló minőségű árnyékoló megoldást, hiszen a megfelelő védelemmel hosszú évekre szavatolhatja nyílászárói minőségét, valamint otthona optimális hőháztartását.

A Jankó Ablak-nál a Schlotterer árnyékolástechnikai termékeiben hiszünk. Széleskörű kínálatunk redőnyt, raffstore-t, textilárnyékolót, illetve választható rovarháló rendszereket tartalmaz. Az árnyékoló termékek több ezer verzióban és több, mint 200 különböző színben elérhetőek. A Schlotterer zsaluziák és redőnyök minden évszakban tökéletes döntésnek bizonyulnak, mivel nyáron passzív hűtési rendszerként működnek, télen pedig megemelik a nyílászárók szigetelőképességét. A Schlotterer árnyékolók modern és letisztult kialakításukkal tökéletesen kiegészítik otthonát.

Jó szívvel ajánljuk árnyékolóinkat vásárlóinknak, bármelyik terméket is válassza.

Mit válasszak?

Zsaluzia
Redőny
Vászonárnyékoló

ZSALUZIA / RAFFSTORE

Zsaluzia esetében olyan intelligens rendszert érdemes választani, ami nyáron passzív hűtésként szolgál, télen pedig javítja az ablakok hőszigetelési értékét. Figyeljünk rá, hogy a kiválasztott megoldás vakításmentesen irányítsa a fényt a beltérbe, ezzel növelve komfortérzetünket és teljesítőképességünket.

A Schlotterer raffstorok lamellái sokkal szélesebbek és stabilabbak, mint a hagyományos zsaluziáké, ez által jobban ellenállnak a szélnek, az esőnek és a jégesőnek. Ráadásul a PVC-ből készült betétsíneknek és a lamellavég vezetőknek köszönhetően a raffstorok még extrém terheléskor sem zörögnek. A lamellák mérete alapján lehetőségünk van 80 vagy 92 mm-es változatok között dönteni, míg a formáját tekintve választhatunk "C" lamellás; tört "Z" lamellás, vagy az asszimetrikusan tört RETROLux prémium lamellák közül.

A Schlotterer RETROLux 80D lamellát választva döbbenetes panorámát varázsolhat otthonába úgy, hogy közben nem vakítja el a fény. A lamella felső oldala tükör-hatású, hogy a napfényt a legoptimálisabb helyre terelje, így képes közel 100%-ban megvilágítani a belső teret. Míg szemben a lamella alsó oldala világosszürke színű, ami különösen kellemes az emberi szem számára, ezáltal nem vakít.

Zsaluziáinkat a legmodernebb építészeti trendekhez igazítottuk, így Schlotterer zsaluziáját kérheti tolókerettel is, mely kiváló megoldást jelenthet a nagy üvegfelületek biztonságos és tartós lefedésére.

Válassza az otthonához passzoló zsaluziát, akár rejtett dobozokkal, színazonos lefutóval, palásttal, vagy ablakon található alu vértezéssel, de igény szerint a zsaluziák szabályozhatók fali kapcsolóval vagy rádiós vezérlővel ellátott motor által is.

Katalógus letöltése

Redőny

A zavartalan pihenéshez nélkülözhetetlen a megfelelő fényszabályozás, melyet a kifinomult kialakításnak köszönhetően páratlanul biztosít minden redőnytípusunk. Ezen felül a Schlotterer redőnyök jó hangszigeteléssel rendelkeznek, így a zajokat is kiiktatják, sőt az optimális hőháztartásáról is gondoskodnak.

Napjaink környezettudatos építészetében a minőségi nyílászárók mellett, a megfelelő árnyékoló is kiemelten fontos. Az üveg- vagy ablakfelület elé szerelt, zárt állapotú redőny a felület hőszigetelési értékét akár 25%-kal képes javítani, és ez az érték még akkor is elérheti a 18%-ot, ha a lamellák közötti fénybeeresztő rések nyitva maradnak.

A Schlotterer intelligens redőnyei segítségével tovább növelhetjük otthonunk biztonságát, köszönhetően az alumínium kialakításnak, valamint a gyárilag beépített feltolás elleni védelemnek. A redőnyök elérhetőek vastag lakkréteggel bevont alumínium lamellával, vagy duplafalú, légáteresztő PVC-lamellaprofillal, bármelyiket is válassza, garantáljuk Ön és családja biztonságát és a kényelmét. A redőnyök a magas biztonsági faktor, valamint a minőség mellett napjaink egyik legmodernebb árnyékoló rendszerei. Az előtét redőnyök helytakarékos megoldást nyújtnak építkezés és felújítás esetén, mivel alkalmasak az utólagos beépítésre, tömítési munkálatok nélkül. Ha azonban maximális harmóniát szeretne elérni árnyékolója és nyílászárója között, akkor választhatja a ráépíthető dobozokat is, melyeket fixen és készen szállítjuk, hogy pontosan illeszkedjenek a nyílászárokhoz.

A redőnyök igényelhetőek elektromotoros, gurtnis, zsinóros, vagy karos hajtással. Az igény szerint rendelhető elektromos vezérlésnek köszönhetően bármilyen időjárási viszonyhoz külön beprogramozhatjuk redőnyeinket, így akár egy váratlan jégeső közben is biztonságban lesznek ablakaink. Minden redőny továbbfejleszthető rovarháló rendszerrel, ezért a váratlan vendégektől sem kell tartanunk.

Katalógus letöltése

VÁSZONÁRNYÉKOLÓ

Schlotterer termékpalettánk textil árnyékolástechnikai megoldással bővült. A VORO ZiP vászonárnyékoló egyik legfőbb előnye, hogy a modern építészeti igényekhez igazodva alakították ki, magas variálhatósággal. A forradalmi vászonárnyékoló rendkívül ellenálló, így extrém erősségű szél esetén is megőrzi stabilitását.

Modern épületeknél az esztétikum mellett a praktikum is fontos tényező. Alkossa hát meg személyre szabott vászonárnyékolóját! A 17 alapszín mellett a piacon egyedülállóként azt is eldöntheti, hogy látható vagy vakolt dobozban szeretné az árnyékolót. A termék 95 mm-es beépítési mélysége verhetetlen előnyt biztosít a homlokzatok kialakításának tervezésekor. A vászonárnyékoló innovatív formatervezésének köszönhetően taszítja a szennyeződéseket, ezáltal gyakorlatilag nincs szükség karbantartásra.

Az új, fiatalos termékcsoport a VORO ZiP-90, VORO ZiP BRAVO és VORO Zip PUTZ-90 árnyékoló modelleket tartalmazza. A modern, kifinomult megjelenésű profilok jól kombinálhatóak 1, 2, vagy 3 részben, így egyszerre akár 3 darab is befér egy hosszú dobozba, amellyel képes még egyedibbé varázsolni otthonát. A VORO ZiP talán egyik legnagyobb előnye, hogy kombinálható szúnyoghálóval, vagy akár motoros rovarhálórolóként is funkcionálhat fix-, toló- és nyílókerettel egyaránt. A forradalmi vászonárnyékolók okosotthon rendszerhez is kapcsolhatóak, mint a KNX, az evonHOME, Loxone, a mediola® és az io-homecontrol® (Somfy). Irányítsa árnyékolóját kényelmesen lakása bármely pontjáról, táblagépről vagy okostelefonról!

Legújabb árnyékolónk fokozottan ellenáll a szélsőséges időjárásnak, akár 118 km/h erősségű szél esetén is megőrzi stabilitását. Mindemellett a VORO ZIP árnyékolók akár XXL méretű, 15 m²üvegfelületen is kiválóan használhatók. Válogasson anyagtípusok és színek gazdag palettájából, válassza ki az Önnek leginkább megfelelő árnyékolót! Igényeinek megfelelően kérje az átlátszó, vagy a hatékony besötétítést generáló anyagokat.

Katalógus letöltése